020 530 0160

Website als digitale schandpaal wanbetalers

Gepubliceerd op 10 augustus 2005 categorieën , ,

Op de website incassoregister.nl wordt vanaf vandaag de ‘Wanbetaler van de Dag’ gekozen. De site, met 400 incassobureaus en 250 deurwaarders in haar database, hoopt hiermee bij te dragen aan ‘een betere betalingsmoraal’. Bedrijven zullen het immers niet leuk vinden om aan deze digitale schandpaal te worden genageld.


In juridisch opzicht vallen er zeker vraagtekens te zetten bij deze aanpak. Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft inmiddels al om opheldering gevraagd ten aanzien van de consequenties voor de privacy. Daarnaast is het de vraag of dit wel een geoorloofd incassomiddel is, daar waar de wet voldoende andere mogelijkheden biedt om betaling af te dwingen. En last but not least bestaat het gevaar dat bedrijven ten onrechte als wanbetaler te boek komen te staan. Wij weten uit onze eigen praktijk immers dat helaas niet alle incassobureaus even zorgvuldig te werk gaan…


Lees hier het hele bericht (eenmalige registratie verplicht). 

Bron: AD
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen