020 530 0160

Viviane Reding: Privacyverzoeken niet lastiger voor Google dan copyrightverzoeken

Gepubliceerd op 4 juni 2014 categorieën ,

Het zal de reguliere lezers van deze blog niet ontgaan zijn dat Google sinds kort een pagina heeft waar je met verzoeken terecht kunt om informatie over jou uit de zoekresultaten te laten verwijderen. Google is op grond van een recente uitspraak van het Hof van Justitie verplicht informatie uit de zoekresultaten te verwijderen, wanneer als de informatie onjuist, onvolledig, niet (langer) ter zake dienend is of in strijd met wettelijke regelgeving wordt verwerkt.

 

Volgens Eurocommissaris Viviane Reding moet dat geen probleem opleveren voor Google, want Google verwerkt immers honderdduizenden notice and takedownverzoeken per dag. Hoewel het een begrijpelijke vergelijking is – verdient privacy niet dezelfde bescherming als copyright? – gaat de vergelijking toch ook wel een beetje mank. Meer dan bij copyrightschendingen wordt er immers van Google verwacht dat er een afweging gemaakt wordt tussen de betrokken fundamentele belangen en het is in mijn ogen zeer de vraag of Google wel de aangewezen partij is om die afweging te maken.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen