020 530 0160

Verbod op interieurfoto’s De Eikenhorst

Gepubliceerd op 25 februari 2004 categorieën ,

Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima hebben hun rechtszaak tegen het roddelblad Privé gewonnen. In het vandaag door de rechtbank Amsterdam gewezen vonnis wordt de publicatie van de interieurfoto’s als onrechtmatig bestempeld. Privé mag de foto’s niet meer publiceren op straffe van een dwangsom van 25.000 euro. Privé heeft zich in de procedure beroepen op vrijheid van meningsuiting en voerde aan dat zij met de publicatie tegemoet kwam aan de nieuwsgierigheid van het publiek. Hiermee maakt de rechtbank in het vonnis korte metten door te oordelen: ‘dat het recht van eisers op eerbiediging van hun persoonlijke levenssfeer in dit geval zwaarder weegt dan het recht van gedaagden op vrijheid van meningsuiting. De nieuwswaarde die uitsluitend bestaat in ‘bevrediging van de nieuwsgierigheid’ kan niet als reden van publiek belang worden aanvaard’.


Publicatie van foto’s van de buitenkant van De Eikenhorst moet het prinselijk paar zich volgens de rechtbank laten welgevallen.


Zodra het gehele vonnis beschikbaar is zullen we in de weblog een linkje plaatsen. Lees hier alvast het hele artikel in De Volkskrant (registratie verplicht). 

Bron: De Volkskrant
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen