020 530 0160

Uitgesteld tv kijken wordt de norm

Gepubliceerd op 24 november 2006 categorieën , ,Volgens Laurens van den Oever van marktonderzoeker GFK op het congres TV en Internet in Bussum 22 november 2006 zal het kijkgedrag van de Nederlandse tv-kijker in de komende jaren een ingrijpende verandering doormaken: “In 2007 en 2008 zal de hard disk recorder, in of naast de tv, doorbreken en het kijkgedrag van Nedrelandse huishoudens massaal veranderen”. Een sterk dalende prijs van digitale videorecorders zal een grote rol spelen in deze verandering.


GFK en dochter Intomart onderzochten onder 500 zelfstandige winkeliers tegen welke prijs hoeveel nieuwe media-apparaten in 2006 over de toonbank gingen. De marktonderzoeker komt tot de slotsom dat de prijs van digitale videorecorders dermate snel daalt, dat het in 2007 en 2008 massaproducten worden. Om tv-series en films op een later tijdstip te kunnen bekijken en om conflicten in huishoudens te vermijden naar welke zender gekeken wordt, zal ‘uitgesteld tv kijken’ volgens GFK zelfs de norm worden.


Uit diepte interviews blijkt dat consumenten met het nieuwe type videorecorder de mogelijkheden ervan ook daadwerkelijk intensief gebruiken “als de functie present is, gaat men er direct mee werken.” 


Lees hier het hele bericht.


 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anton Ekker

publicaties

Gerelateerde artikelen