020 530 0160

SOLV’s startup Vraaghugo.nl is gelanceerd!

Gepubliceerd op 27 januari 2016 categorieën ,

Met trots kondigen we aan dat onze startup VraagHugo is gelanceerd. Vraaghugo.nl is een initiatief van SOLV in samenwerking met financieringsspecialist Ripplestarters en SENS, gamechanger op het gebied van onderwijs en het overbrengen van kennis en informatie.

 

De markt voor specialistische en juridische kennis en documenten is flink in beweging. Veel documenten kunnen gestandaardiseerd en tegen lagere kosten dan voorheen aangeboden worden. Maar veel recente initiatieven blijken slechts door technologie gefaciliteerde lead generators. Er wordt een standaard document aangeboden dat al heel snel extra advies vereist. Voor dit extra advies betaalt een ondernemer vervolgens alsnog de gebruikelijke uurtarieven. Wij zijn van mening dat dit een stagnerend old school business model is en ontwikkelden daarom VraagHugo. VraagHugo is op de dag van de lancering al direct door ondernemersplatform Sprout uitgeroepen tot startup van de week!

 

Onze motivatie?

Berthold Rosendahl (partner bij SOLV, verantwoordelijk voor business development):

 

“VraagHugo biedt alle kennis en documenten waarmee in de behoefte van 80% van Nederlandse ondernemers wordt voorzien. Met Vraaghugo.nl zijn ondernemers in staat zelf de juridische en andere randvoorwaarden van hun bedrijf te regelen. Specialisten zoals wij zijn alleen nodig voor de niet-standaard, complexere zaken en uiteraard juridische procedures. Daar ligt immers onze toegevoegde waarde”.

 

Wanda van Kerkvoorden (managing partner van SOLV):

 

“We hebben veel tijd gestoken in het uitpluizen van ondernemersvragen om de juiste en meest gebruiksvriendelijke oplossingen te bieden. Het was een enorme uitdaging om scenario’s voor ieder document en advies uit te denken. Het is geweldig om te zien dat iets dat eerst alleen in onze hoofden zat nu ook echt – en op de beoogde laagdrempelige manier – beschikbaar is voor ondernemend Nederland.”

 

Hoe werkt VraagHugo.nl in de praktijk?

Ondernemers treffen op Vraaghugo.nl een digitale whizkid met de look and feel van een lijvige jurist of accountant: “Hugo”. Ondernemers vragen om advies of creëren het document dat ze nodig hebben. Hugo spitst met gerichte vragen zijn antwoord of document toe op de individuele situatie van de ondernemer. Antwoorden zijn gratis. Documenten worden eenmalig afgerekend (voor € 79,- excl. BTW) of verpakt in een jaarabonnement waarmee onbeperkt toegang en updates van de documenten worden verkregen (ad € 149,- excl. BTW).

 

Wat zijn de groeiambities?

De beschikbare documenten worden in een hoog tempo uitgebreid. Binnenkort wordt ook de kennis van belastingspecialisten toegevoegd. Geïnspireerd door Uber en Airbnb zullen we Vraaghugo.nl steeds verder verrijken met kennis van onze content-partners. Denk bijvoorbeeld aan kennis omtrent specifieke subsidies. Verder zullen we de komende 18 maanden gefaseerd Europees uitrollen. FragHugo en HugoKnows staan al in de steigers!

 

Nieuwsgierig geworden?

Klik hier om VraagHugo.nl te bezoeken, op de homepage staat ook een kort animatiefilmpje over de werkwijze van Vraaghugo.nl. Mocht je enthousiast zijn, dan vinden we het natuurlijk geweldig als je VraagHugo zelf gaat gebruiken of de link met geïnteresseerde ondernemers deelt!

 

 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen