020 530 0160

Social network sites wisselen persoonsgegevens uit

Gepubliceerd op 10 januari 2008 categorieën , ,

Google en Facebook hebben zich aangesloten bij dataportability.org, een platform waarop social network sites gegevens kunnen uitwisselen. Door  bloggers wereldwijd is met enthousiasme gereageerd, er wordt zelfs gesproken van een “historische dag voor het internet”. Er ontstaat immers een grote mate van vrijheid, doordat je niet meer van alle verschillende netwerken lid hoeft te worden om in contact te blijven  met jouw vrienden.


Keerzijde is echter een mogelijk risico ten aanzien van de privacy van de gebruikers. De persoonsgegevens worden immers vrij uitwisselbaar en het is maar de vraag hoe daar mee wordt omgegaan. Als lid van een social network site kies je er wellicht helemaal niet voor om jouw profiel ook in een ander netwerk te sharen. Het is nog niet bekend hoe de betrokken partijen hiermee denken om te gaan. Wij zullen dit uiteraard kritisch volgen en daar over berichten zodra er mee bekend is.


 Lees hier het hele bericht.  

Bron: Planet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen