020 530 0160

Selfieverbod: No Braggie Zone

Gepubliceerd op 21 augustus 2014 categorieën , ,

Op een gedeelte van de populaire franse stranden van  Garoupe in Cap d’Ántibes is het deze maand  voor twee weken verboden om een selfie te maken. Vakantiegangers moeten genieten van de prachtige omgeving van hun vakantiebestemming en zich niet bezig houden met het maken van foto’s om  tegenover het thuisfront via social mediaop te scheppen. Steeds vaker wordt in Amerika en Engeland de selfie al vervangen door het woord ‘braggie’ omdat het zelfportret enkel wordt ingezet om anderen jaloers te maken.

De Garoupe stranden zijn met dit initiatief gekomen naar aanleiding van een Brits onderzoek waaruit is gebleken dat een derde van de toeristen ´opscheppen tegenover het thuisfront´ als favoriete vakantiebezigheid ziet. Op de stranden is dan ook een groot bord geplaatst waarop “No Braggies Zone” en een selfieverbod staat. De woordvoerder van het strand verklaart tegenover Daily Mail  dat de stranden van Garoupe tot de meest exclusieve stranden van heel Frankrijk behoren en dat mensen daarvan moeten genieten in plaats van aan het thuisfront via een selfie te laten zien hoe fantastisch ze het hebben.

De stranden werken samen met het mobiele netwerk Three om het verbod op te leggen. Three heeft namelijk onlangs besloten om data-roaming kosten te schrappen voor 16 internationale bestemmingen. Het bedrijf heeft daardoor een gigantische verhoging van vakantiespam, door het infiltreren van facebook, instagram en twitter, waargenomen.

Tom Malleschitz, marketing director bij Three, zegt dat het verbod  een extreme maatregel is, maar wel een waarvan Three denkt  dat het nodig is om mensen te motiveren meer verantwoord om te gaan met het ‘opscheppen in het buitenland’ en alleen de beste foto’s van hun vakantie op social media te delen.

Er loopt op de stranden gedurende het verbod een heuze “spampolitie” rond die controleert of vakantiegangers toch niet stiekem een selfie maken. Welke sanctie de overtredende vakantieganger wordt opgelegd is niet bekend, een goed intiatief is het wel!

foto via: www.scotsman.com

 

Bron: mirror.co.uk
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen