020 530 0160

Ruzie om meerwerk? Een wijze les!

Gepubliceerd op 25 april 2008 categorieën 

Klinkt dit herkenbaar voor u: ruzie om meerwerk? Mocht u degene zijn die het meerwerk doorgaans verricht en daarvan betaling vordert, laat dan de uitspraak van de rechtbank te Rotterdam een wijze les voor u zijn.

Het gaat hier weliswaar om een zaak in de bouw, maar hij past wat mij betreft één op één op een ict zaak. (Overigens vertonen bouw contracten en ict contracten sowieso veel overeenkomsten qua structuur en opbouw.)

De eiser in deze zaak vordert in kort geding de betaling van ruim 400.000 euro inzake meerwerk. Ondanks dat de voorzieningenrechter overweegt dat er afspraken lijken te zijn gemaakt over meerwerk – althans dat er meerwerk verricht ging worden, wijst hij toch de vordering af. Eén van de belangrijkste overwegingen daartoe is dat een contractueel vereiste is dat er goedkeuring moet zijn geweest met betrekking tot de meerwerk offerte, maar die onbreekt.

De les is dus: zorg dat die offertes voor meerwerk worden afgetekend (zeker als het contract dat zo vereist).

Verder is voor de rechter hier van belang het zogenaamde restitutie risico. De eiser heeft namelijk aangeven het bedrag van die ruim EUR 400,000,= nodig te hebben in verband met liquiditeitsproblemen. Dat is doorgaans juist een reden voor een rechter om een vordering in kort geding af te wijzen.

Lees hier de volledige uitspraak.


 


 


 


 


  


 


  

Bron: Rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Weij

publicaties

Gerelateerde artikelen