020 530 0160

Red Pandora!

Gepubliceerd op 2 juli 2007 categorieën 

Red Pandora!

In de Griekse oudheid gaf oppergod Zeus aan de smid-god Hephaistos de opdracht een vrouw te maken. Hij wilde de broers Prometheus en Epimetheus straffen, omdat zij het vuur hadden gestolen en aan de mens (lees: man) hadden gegeven. De vrouw kreeg de naam Pandora. Zij kreeg intelligentie, talent, schoonheid en goud toebedeeld, maar ook nieuwsgierigheid. Een eigenschap die geen enkele sterveling nog had. Epimetheus huwde de onweerstaanbare vrouw. Zeus gaf het nieuwe paar een doos cadeau – zoals later bleek, een doos vol onheil. Nieuwsgierige Pandora kon het niet laten de doos te dicht te laten. De rest is bekend.

In 2005 schiepen de goden van Music Genome Project hun schoonheid Pandora en gaven haar aan de internetwereld. Internetradio in optima forma – to play music you’ll love, and nothing else – waar je muziek geselecteerd op basis van je eigen smaak kunt beluisteren. Pandora.com is ook intelligent, wonderschoon en verdient goud. Zij lest(e) onze nieuwsgierigheid naar muziek. ‘Leste’, want voor ons stervelingen buiten de VS, Canada en Engeland is Pandora helaas onbereikbaar geworden.

Waarom?

Lees hier de column verder (Emerce nr.69, 2007)

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen