020 530 0160

Reclameheffing

Gepubliceerd op 13 november 2009 categorieën , ,

Steeds meer gemeenten leggen winkeliers een reclameheffing op. Dat is een belasting voor reclame op bijvoorbeeld borden en vlaggen aan de gevel van een winkel. De Raad Nederlandse Detailhandel heeft deze week aangekondigd een rechtszaak te beginnen tegen zeven gemeenten die een dergelijke belasting willen gaan invoeren.

 

Winkeliers zijn tegen tegen de invoering van reclamebelasting, die volgens de Raad in sommige gemeenten oploopt tot meer dan 5000 euro per winkel. De Raad vindt dat de gemeenten eerst een referendum moeten houden onder winkeliers, voordat de heffing mag worden ingevoerd.

 

De Vereniging Nederlandse Gemeenten vindt de kritiek van de RND ‘grote onzin’. De VNG stelt dat reclamebelasting vaak op verzoek van winkeliers zelf wordt ingevoerd, en dat met het belastinggeld bepaalde activiteiten worden georganiseerd, zoals onderhoud in een winkelgebied of verlichting in de winkelstraten rond de feestdagen.

 

Bron: ANP en Zibb.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen