020 530 0160

Rechter steekt stokje voor Tros Radar actie tegen Dexia

Gepubliceerd op 14 januari 2005 categorieën 

De Rechtbank Utrecht heeft in zijn beschikking van 12 januari 2005 het verzoek afgewezen Dexia te bevelen informatie te geven over de wijziging van persoonsgegevens van een klant bij een effectenlease-overeenkomst. Dexia had niet gereageerd op de door de klant ingevulde voorbeeldbrief van het programma Tros Radar. Daarin wordt gevraagd om  een kopie van de overeenkomst, het risicoprofiel, de aankoopbewijzen van de in “de effectenlease-overeenkomst” genoemde aandelen, de afschriften van dividenduitkeringen, de inventarisatie van zijn kredietwaardigheid, een schriftelijke uitwerking van gevoerde telefoongesprekken en alle overige documenten die op hem van toepassing zijn.


 


Volgens de Rechtbank moet Dexia in beginsel deze gegevens verstrekken op grond van de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dexia schijnt echter duizenden (!) verzoeken te hebben ontvangen in de vorm van brieven met het Tros Radar logo erop. De afhandeling daarvan kost enkele tonnen Euro’s kost. De Rechtbank vindt aannemelijk


 


dat door de inwilliging van een dergelijk verzoek de administratieve lasten zodanig disproportioneel zijn dat [Dexia] in een van [haar] rechten en vrijheden wordt aangetast of dreigt te worden aangetast“.


 


De verzoeker heeft bovendien onvoldoende zijn specifieke aangetoond volgens de Rechtbank.


 

Bron: www.rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen