020 530 0160

Pretium misbruikt naam OPTA

Gepubliceerd op 16 juli 2009 categorieën , , ,

De rechtbank Haarlem oordeelde vandaag dat Pretium moet stoppen met het misbruik maken van de naam en het gezag van de OPTA als onafhankelijk toezichthouder. De OPTA spande het kort geding aan nadat in tv-uitzendingen van Kassa en Radar was gebleken dat Pretium in telefoongesprekken met potentiële klanten onder meer beweerde dat zij goedkeuring van de OPTA had voor haar tarieven. De rechter overwoog hierover het volgende:

“Hoewel de (…) geciteerde delen van gesprekken niet zonder meer in strijd zijn met de waarheid, moet in ieder geval worden vastgesteld dat deze op zijn minst suggestief zijn ten aanzien van de rol van de OPTA als telecomtoezichthouder en de rol die zij volgens de betreffende callcentermedewerkers zou hebben gespeeld bij het vrijgeven van het netwerk en de verlaging van de telefoonkosten. Niet valt dan ook uit te sluiten dat onwetende consumenten die op een onverwacht moment zijn gebeld, daaruit hebben opgemaakt dat de werkwijze en de prijzen van Pretium door de OPTA zijn goedgekeurd dan wel door haar worden aanbevolen. Deze werkwijze valt voorshands aan te merken als misleidende handelspraktijk in de zin van artikel 6:193g sub d BW en is derhalve onrechtmatig. Van een misleidende mededeling als bedoeld in artikel 6:194 BW kan echter geen sprake zijn, nu het in deze een persoonsgerichte benadering per telefoon betreft die niet door de regeling wordt bestreken.”

Adformatie meldt dat Pretium in beroep gaat tegen de uitspraak.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Marieke Neervoort

publicaties

Gerelateerde artikelen