020 530 0160

Politie overweegt vingerafdrukscanner op Galaxy S5 te gaan gebruiken

Gepubliceerd op 21 mei 2014 categorieën 

De Nederlandse politie overweegt de vingerafdrukscanner op de Samsung Galaxy S5 te gaan gebruiken voor bijvoorbeeld het mobiel uitvoeren van identiteitscontroles, zo las ik op androidplanet.nl. De keuze zal op Samsung gevallen zijn, omdat Samsung ontwikkelaars van applicaties, in tegenstelling tot Apple, wel toegang geeft tot de vingerafdrukscanner die in de home-knop van het toestel verwerkt zit.

Wat de plannen precies zijn, is nog niet duidelijk, maar vorig jaar liet het Hof van Justitie van de Europese Unie zich kritisch uit over het gebruik van biometrische gegevens door de overheid, en stelde dat een centrale opslag van vingerafdrukken niet toelaatbaar is. Daarnaast zette het Hof ook vraagtekens bij de betrouwbaarheid van vingerafdrukscanners. Een derde probleem bij het mogelijke gebruik van de vingerafdrukscanner op een Samsung Galaxy S5 zit hem in de potentiële kwetsbaarheid voor hackers van mobiele telefoons. We houden daarom scherp in de gaten wat de plannen van de politie precies zullen zijn.

Bron: androidplanet.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen