020 530 0160

Overal ter wereld betalen met bitcoin? Het kan!

Gepubliceerd op 25 april 2014 categorieën ,

Bitcoin blijft een bijzonder fenomeen, waar iedereen een mening over heeft. Afhankelijk van aan wie je het vraagt, is bitcoin het geld van de toekomst, of erger dan de tulpenmanie. Feit is dat het daadwerkelijke gebruik van bitcoin als betaalmiddel beperkt blijft. Daar zou verandering in kunnen gaan komen.

 

Xapo, een aanbieder van een online bitcoin wallet, zal binnenkort bitcoin credit cards gaan aanbieden. De credit cards zijn gekoppeld aan je wallet, en worden overal geaccepteerd waar MasterCard credit cards geaccepteerd worden. De verkoper wordt betaald in reguliere valuta, de koper betaalt in bitcoin.

 

Aan de achterkant werkt het als volgt: wanneer je een betaling verricht met je bitcoin credit card, checkt Xapo of er voldoende bitcoin in de wallet zijn om met de huidige koers het benodigde bedrag te kunnen betalen. Als dat het geval is, wordt het corresponderende bedrag in bitcoins verkocht via Bitstamp, zodat de winkel betaald kan worden in de valuta van zijn keuze.  

 

Eigenlijk is de dienst die Xapo nu gaan aanbieden een beetje vreemd. Bitcoin is bedoeld als alternatief voor traditionele betaalmiddelen, zoals de credit card. Met deze ‘oplossing’ worden de twee betaalsystemen in feite alleen maar aan elkaar geschakeld, zodat de voordelen van het gebruik van bitcoin (zeer beperkte transactiekosten, directe betaling) volledig teniet gedaan worden. Daar staat tegenover dat deze dienst het wel mogelijk maakt om overal ter wereld te betalen met bitcoin, en dat is een grote stap in de richting van ‘mainstream adoption’.

Bron: techcrunch.com
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen