020 530 0160

Ook het WWW wankelt door de dood van Michael Jackson

Gepubliceerd op 26 juni 2009 categorieën , , ,

Toen ik vanochtend langs het nieuws zapte zag ik dat in één klap een groot deel van mijn jeugd was heengegaan. Niet alleen is de blonde Charlies’ Angel ons ontvallen, maar ook de King of Pop die mij bij mijn huiswerk steevast begeleidde, is niet meer.

Kennelijk ben ik niet de enige die hierdoor even uit zijn evenwicht is geraakt, ook het world wide web blijkt te wankelen onder deze gebeurtenis. De eerste websites die het nieuws brachten, hebben er meerdere malen uit gelegen en ook het microblog Twitter barstte bijkans uit zijn voegen. Rond middernacht Nederlandse tijd gingen bijna alle berichten over Michael Jackson. Er zouden vele honderdduizenden tweets in een zeer korte tijd zijn gepost waardoor de dienst zou hebben gewankeld. Twitter besloot de zoekfunctie en de zogenoemde ‘trending topics’ korte tijd helemaal uit te zetten omdat de hoeveelheid verkeer problemen veroorzaakte. “We zagen een verdubbeling van het aantal tweets per seconde vanaf het moment dat het nieuws bekend werd”, zo stelt Twitter. Op NU.nl was een opvallende piek in het verkeer waarneembaar vanaf half twaalf, toen het eerste bericht op de site verscheen. Het bericht werd tussen 12 uur ´s nachts en 1 uur ´s nachts al 125.000 keer gelezen, ongebruikelijk veel op dit tijdstip.

Wederom blijkt dat het internet bij grote nieuwsgebeurtenissen de belangrijkste bron van informatie is, en dat de microblogs de traditionele nieuwssites steeds meer inhalen. Ook in dit opzicht is het heengaan van de King of Pop een in sociaal en cultureel antropologisch opzicht interessante gebeurtenis, waarbij het internet bij uitstek als studiemateriaal kan dienen.

Lees hier het hele bericht.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen