020 530 0160

“Onder voorbehoud goedkeuring directie”

Gepubliceerd op 7 januari 2008 categorieën 


“Is onvoorwaardelijke overeenkomst tot stand gekomen ondanks tijdens onderhandelingen en in concept-overeenkomst opgenomen voorbehoud ‘goedkeuring directie’?”

Zo luidt de inhoudsindicatie op rechtspraak.nl van de uitspraak d.d. 21 november 2007 van de rechtbank Rotterdam. De rechtbank komt – mijn inziens terecht – tot de conclusie dat geen onvoorwaardelijke overeenkomst tot stand gekomen is.

De rechtbank is meer in het bijzonder van oordeel dat in het betreffende voorbehoud duidelijk staat vermeld dat ‘de directie’ haar goedkeuring dient te verlenen. De wederpartij heeft weliswaar aangevoerd dat het voorbehoud standaard in elke overeenkomst wordt opgenomen maar dat daaraan in de praktijk geen betekenis toekomt, en dat ook in het verleden het ‘officiële’ voorbehoud goedkeuring directie nooit enige betekenis heeft gehad. De rechtbank gaat daar echter aan voorbij en oordeelt dat juist door het maken van het voorbehoud duidelijkheid is gecreëerd met betrekking tot de bevoegdheden.

Lees hier de volledige uitspraak.


 


 


 


 

Bron: rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Weij

publicaties

Gerelateerde artikelen