020 530 0160

Neem de tijd voor privacy – magazine van de KB

Gepubliceerd op 19 februari 2018 categorieën 

Voor kb/ magazine van de nationale bibliotheek schreef ik een column over privacy/gegevensbeschermingsrecht. Voor wie zich afvraagt waar KB voor staat: Koninklijke Bibliotheek, en dat is dan weer de aanduiding voor “Nationale bibliotheek van Nederland”. Geheel passend bij de huidige tijd, is de collectie niet enkel beperkt tot boeken maar 

“De KB wil nog meer dan voorheen een platform bieden waar mensen en informatie samen komen. Onze belangrijkste opgave de komende jaren is de ontwikkeling van een nationale digitale bibliotheek – samen met onze partners in het netwerk.”

Het archiveren van internetpagina’s is een van de activiteiten in dit opzicht, een soort nationale WayBackMachine. Hoewel het waar is dat informatie op internet er jaren kan blijven staan en er om die reden een recht op vergetelheid is, is het anderzijds zo dat er ook veel verdwijnt van het internet. Hier is een taak weggelegd voor de KB, waarbij zoals wel vaker bij moderne ontwikkelingen de toepassing van het auteursrecht niet eenvoudig is.
Het was met niet eens opgevallen dat de titel, buiten mijn medeweten om, over auteursrecht gesproken, is gewijzigd, de titel van mijn ingezonden colum was:

De AVG: hou moed, komt allemaal wel goed. Een variatie op een nummer van Neerlands Hoop “Hou moed. Het komt allemaal weer goed. Dat moet”

Hieronder plak ik de tekst, van mijn korte column, mooi opgemaakt:
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Arno

publicaties

Gerelateerde artikelen