020 530 0160

My Little Pony kan 3D worden geprint

Gepubliceerd op 23 juli 2014 categorieën , , , ,

Hasbro, het bedrijf achter My Little Pony, gaat experimenteren met 3D printen. Het bedrijf heeft 5 artiesten ingeschakeld om 3D kunstwerken te maken gebaseerd op de My Little Pony figuurtjes. Ook is Hasbro een samenwerking aangegaan met 3D-printer Shapeways en heeft zij de website SuperFanArt.com gelanceerd. Op deze website kunnen fans de 3D My Little Pony Fan Art modellen bestellen en 3D laten printen door Shapeways.

3D printen kan heel schadelijk zijn voor de omzet van Hasbro. Want waarom zou je nog een My Little Pony kopen in de speelgoedwinkel, als je deze speelgoedpony veel goedkoper thuis kan 3D printen?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Buma/Stemra, die elke nieuwe ontwikkeling proberen te bestrijden op grond van hun intellectuele eigendomsrechten, heeft Hasbro er juist voor gekozen de nieuwe technologie te omarmen en in haar voordeel te gebruiken. Want wanneer de FanArt van de door Hasbro ingeschakelde Fan Artists immers aanslaat, blijft het speelgoed van Hasbro waarschijnlijk zelf ook populair. Zolang lang nog niet iedereen een 3D printer thuis heeft staan, zal Hasbro’s omzetverlies nog wel meevallen. Ik ben dus benieuwd of deze vroege strategie van Hasbro ook nog succesvol is als elk huishouden 3D print.

Zie ook de blog van Marieke Neervoort waarin wordt uitgelegd waarom 3D printen een juridisch relevante ontwikkeling is.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen