020 530 0160

Mobiel internet trager dan beloofd

Gepubliceerd op 4 mei 2009 categorie├źn , ,

Volgens onderzoek van de Consumentenbond maken mobiele providers vaak de beloofde snelheid bij mobiel internet niet waar.

Het onderzoek van de Consumentenbond is gepubliceerd in de Digitaalgids van mei 2009. Onderzoekers hebben met vijf dezelfde telefoons de snelheid van de netwerken Debitel, Telfort, T-Mobile en Vodafone gemeten. Uit het onderzoek blijken grote verschillen in de aangegeven snelheden en de snelheden die ze daadwerkelijk bieden. Debitel en Vodafone halen bijvoorbeelds slechts 15% van de beloofde maximumsnelheid. Telfort zegt een lagere snelheid toe, maar maakt deze ook bijna waar.

Uit het onderzoek blijkt verder dat er weinig regionale verschillen in de snelheid zitten. Wel zijn de snelheden in het noorden en zuiden iets lager dan in de rest van Nederland. Ook werden op sommige locaties snelheden gemeten die hoger waren het opgegeven maximum.

De snelheid van de mobiele internetverbinding is samen met een gebruiksvriendelijk toestel bepalend voor het succes van mobiel internet. De snelste combinatie wordt volgens de Consumentenbond gevormd door een T-Mobile abonnement met een Apple iPhone. Eind 2008 maakten meer dan twee miljoen Nederlanders gebruik van mobiel internet.

Lees hier het bericht.

 

 

Bron: consumentenbond.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen