020 530 0160

Minister Hennis naar de Tweede Kamer ivm ICT problemen defensie

Gepubliceerd op 5 november 2014 categorieën , ,

Al eerder blogde ik over de ICT-problemen bij defensie. In mei van dit jaar verraste Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert de Tweede Kamer door te melden dat er mogelijk grote problemen waren bij de ICT. De problemen zijn van dusdanige orde dat de continuïteit van de bedrijfsvoering mogelijk gevaar loopt. Om de meest urgente problemen op korte termijn aan te pakken, heeft de Minister ruim 16 miljoen euro uitgetrokken. Ook is voor 2015 al 40 miljoen euro gereserveerd om de ICT-infrastructuur aan te pakken.

Vandaag moet Minister Hennis in de Tweede Kamer opheldering verschaffen over de ICT problemen. Het betreft niet alleen de reeds geconstateerde technische problemen, maar vrijdag jl. kwam naar buiten dat er bij Defensie mogelijk sprake is geweest van fraude bij aanbestedingen van ICT-projecten of inhuur van derden. Dit, nadat eerder ook al bekend werd dat de Rijksrecherche een oriënterend onderzoek doet naar fraude bij aanbestedingen. Dit nota bene naar aanleiding van een aangifte van Defensie.

De oppositie slijpt de messen. Het debat is een nieuwe kans om de Minister het vuur na aan de schenen te leggen.  Volgens de oppositie is Minister Hennis van goede wil, maar men vraagt zich af of ze wel volledig in control is op haar ministerie. In het bedrijfsleven luidt zo’n kwalificatie in de regel het aftreden van een bestuurder in. In de politiek werkt dat niet geheel hetzelfde. Einde dag zullen we weten of de Minister het debat heelhuids is doorgekomen.

Lees hier het hele bericht op AutomatiseringGids.nl.

Bron: AutomatiseringGids
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen