020 530 0160

Meedoen aan de WK pool? Hier even tekenen aub

Gepubliceerd op 6 juni 2014 categorieën ,

Niet alleen de supermarkten spelen massaal in op het WK, ook advocaten en notarissen kunnen er wat van. Op deze blog zijn al verschillende berichten verschenen over het WK, bijvoorbeeld over de vraag of zo’n WK pool nou eigenlijk wel mag op grond van de Wet op de Kansspelen. Het antwoord daarop is trouwens ‘ja’. Gelukkig maar, want Nederland is massaal verwikkeld in WK pools met vrienden, familie of collega’s.

Dat gaat natuurlijk ook wel eens mis. Bijvoorbeeld: je legt allemaal een tientje in, maar de beheerder van de pot geeft na afloop van het WK niet thuis. En wat dan? Want meestal gaat zo’n pool toch op goed vertrouwen (zo ook hier bij SOLV overigens).  

Een notariskantoor uit Meppel heeft daarvoor de oplossing. Zij bieden een gratis WK pool standaardcontract aan. Het contract gaat ervan uit dat de pot een gemeenschap is in de zin van artikel 3:166 van het Burgerlijk Wetboek. Een leuk idee, maar ik vraag me af hoe veel mensen hier daadwerkelijk gebruik van gaan maken. Ik vermoed dat men elkaar toch liever op de (rood, wit) blauwe ogen vertrouwt.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Anke Verhoeven

publicaties

Gerelateerde artikelen