020 530 0160

Lubbers klaagt met succes over Wikipedia biografie

Gepubliceerd op 30 november 2007 categorieën , ,

Oud-premier Ruud Lubbers heeft met succes bezwaar gemaakt tegen zijn biografie op Wikipedia. Volgens hem waren wijzigingen aangebracht die “te kort door de bocht” waren. De biografie bevatte al een verwijzing naar de aanklacht wegens sexuele intimidatie, de affaire die in 2005 leidde tot zijn vertrek als hoge commissaris voor de vluchtelingen bij de VN. In oktober is deze tekst echter door één van de Wikipedia gebruikers uitgebreid en werd als tussenkop opgenomen “Sexual Harassment Charge”. Na de klacht van Lubbers luidt de tussenkop nu: Resignation After Negative Media Coverage Regarding an Unsubstantiated Complaint. (“Vrijwillig ontslag na negatieve media-aandacht voor een onbevestigde klacht”) Citaten uit een voor Lubbers ongunstig rapport zijn verdwenen. Lubbers is „betrekkelijk content” met de huidige, meer neutrale versie. Het artikel op Wikipedia is ‘op slot’ gezet.


Artikelen op Wikipedia worden vaker aangepast door of op aangeven van betrokkenen, denk bijvoorbeeld aan het ‘relletje’ omtrent Prinses Mabel.


Lees hier het hele bericht. 

Bron: NRC Handelsblad
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen