020 530 0160

(Liefdes)perikelen rondom datingsite Cupidos

Gepubliceerd op 24 december 2014 categorieën , ,

Heej! Zal je me willen opzoeken op Cupidos.nl Ga mijn profiel hier namelijk verwijderen, heb het niet echt naar mijn zin. Maar wil jou wel graag leren kennen hihi! Mijn GB is daar fristi. Ben daar nog wel even online , hoop op een leuk berichtje van je daar !! Xx

Dat is één van de berichtjes die ‘Vera’, een vrouw van 28 jaar, 180 keer aan klanten van Lexa.nl heeft gestuurd. Wat blijkt? ‘Vera’ bestaat helemaal niet, maar is een nepprofiel aangemaakt door concurrent Cupidos.nl.

Cupidos heeft op verschillende datingsites, waaronder Lexa.nl en Pepper.nl, nepprofielen aangemaakt om reclame te maken voor haar eigen datingsite(s). Ook op haar eigen website, Cupidos.nl, staan nepprofielen die Cupidos van een Amerikaans bedrijf heeft gekocht. Dat op een datingsite nepprofielen worden geplaatst is niet te voorkomen, maar dat een concurrent zelf nepprofielen plaatst op concurrerende datingsites (en op haar eigen site) mag niet, en Stichting Keurmerk Veilig Daten (SKVD), Pepper, MatchMedia, Relatieplanet en de Consumentenbond hebben daarom een kort geding aangespannen tegen Cupidos.

De voorzieningenrechter stelt de concurrerende datingsites in het gelijk, en verbiedt Cupidos nepprofielen aan te maken op haar eigen website en op de websites van concurrerende datingsites. Ook wordt Cupidos verboden klanten van een datingsite weg te lokken van die datingsite door hun berichten te sturen. Mocht Cupidos deze verboden overtreden, dan moet zij dwangsommen betalen aan de SKVD, de Consumentenbond, Pepper, MatchMedia danwel Relatieplanet.

Lees het vonnis van de voorzieningenrechter hier.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Harmke

publicaties

Gerelateerde artikelen