020 530 0160

Langzaam komt wetgeving over blockchaintechnologie op gang

Gepubliceerd op 19 april 2017 categorie├źn 

De blockchain bestaat al weer 8,5 jaar en inmiddels begint er langzaam wetgeving rondom het concept van de blockchain op gang te komen. Vorig jaar werd er in Vermont in de Verenigde Staten wetgeving aangenomen op basis waarvan gegevens uit de blockchain toelaatbaar zijn in een rechtszaak. Eind maart volgde Arizona met een vergelijkbare wet. Die wet regelt dat een handtekening via de blockchain als een elektronische handtekening gezien moet worden. Meer in het bijzonder wordt ermee geregeld dat feiten en gegevens die geverifieerd zijn op de blockchain, toelaatbaar is in een procedure.

 

De blockchain staat sowieso goed op de radar in Arizona, want daar is ook wetgeving in de maak op basis waarvan het (behalve de politie) niet toegestaan is om blockchaintechnologie te gebruiken om bijvoorbeeld te registreren wanneer een vuurwapen gebruikt wordt. In de wet is het volgende opgenomen:

 

“For the purposes of this section, ‘Electronic Firearm Tracking Technology’ means a platform, system or group of systems or devices that uses a shared ledger, distributed ledger or block chain technology or similar form of technology or electronic database for the purpose of storing information in a decentralized or centralized way, that is not owned or controlled by any single person or entity and that is used to locate or control the use of a firearm.”

 

Ook bij demissionair minister van Economische Zaken Henk Kamp staat de blockchain inmiddels op de radar. De Blockchain coalitie heeft hem een actieagenda overhandigd. Er is echter voor zover bekend nog geen wetgeving hierover in de maak.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen