020 530 0160

Kort geding over www.kleinkindonbereikbaar.nl

Tijdens een kort geding vandaag voor de Voorzieningenrechter te Utrecht is geëist dat de gegevens van een ouderpaar en twee kinderen worden verwijderd van de website www.kleinkindonbereikbaar.nl. De website wordt beheerd door de heer Rijke. Op de site kunnen grootouders foto’s en gegevens plaatsen van hun kleinkinderen, met wie zij geen contact hebben. Rijke hoopt dat door de site er een beter contact kan ontstaan tussen grootouders en kleinkinderen.

Volgens de eisers in het kort geding wordt inbreuk gemaakt op hun privacy, omdat de namen, geboortedata en woonplaats van hun kinderen op de website worden vermeld. De betreffende kinderen zouden ook al aangesproken worden naar aanleiding van de publicatie op de website. Rijke stelt als webbeheerder niet verantwoordelijk te zijn voor het plaatsen van de gegevens. Die worden gepubliceerd door de grootouders die van de site gebruikmaken, zo voerde hij aan.  De rechter doet op 3 juli uitspraak. Nu Rijke mijns inziens naar aanleiding van het verzoek dat aan hem gedaan zal zijn om de gegevens te verwijderen (notice and take down), hieraan evident gehoor had dienen te geven, zal hij naar ik verwacht veroordeeld worden om de gegevens te verwijderen.

Klik hier voor het hele bericht.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen