020 530 0160

Justitie wil integrale aanpak acquisitiefraude

Gepubliceerd op 5 december 2008 categorieën ,

Op de fraudeconferentie die gisteren in Apeldoorn plaatsvond maakte Hans Moraal, Procureur-Generaal van het OM, bekend dat het OM aangiftes van acquisitiefraude en cybercrime wil gaan bundelen. Onder acquisitiefraudeurs worden begrepen de bedrijven die ondernemers misleiden om advertenties in (online) gemeentegidsen te plaatsen en domeinnamen aan te praten.


De bereidheid om aangifte te doen is gedaald; de meeste ondernemers worden moedeloos omdat ze na het doen van aangifte toch niets meer horen. Door deze gerichtere aanpak en het bundelen van gegevens zou er meer preventief kunnen worden opgetreden. Ook de rechterlijke macht lijkt meer ontvankelijk te zijn om deze vorm van fraude aan te pakken; daar waar de rechters in het verleden louter keken naar de juridische overeenkomst die tussen partijen is aangegaan, worden nu de omstandigheden rondom de totstandkoming veel meer meegewogen.


Lees hier het hele bericht.

Bron: Emerce
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen