020 530 0160

Interpay dochter mag incasso weigeren voor bestialiteiten website

Gepubliceerd op 14 januari 2005 categorieën 

Paysquare B.V. een dochtervennootschap van Interpay Nederland B.V. mag weigeren incasso te doen voor Master- of Visacard betalingen voor No Limit B.V., een Nijmeegse exploitant van websites waarop pornofilmpjes van sex met dieren worden getoond. Dat besliste de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Utrecht in zijn vonnis van 13 januari 2005 in de zaak die was aangespannen door No Limit.


 


No Limit had geëist dat Paysquare de aansluitovereenkomst uit 2004  voortzet op straffe van een dwangsom. Paysquare beriep zich echter op het recht haar algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen. Op 2 december 2004 had zij No Limit gemeld dat Mastercard en Visa niet langer toestaan betalingen te ontvangen voor het aanbieden van adult entertainment van handelingen met dieren, en per 15 december Paysquare incasso zou staken.  


 


No Limit voerde in de procedure als argument  aan dat het beding in de algemene voorwaarden  over eenzijdige wijziging onredelijk bezwarend zou zijn. De Voorzieningenrechter vindt dat niet:


 


[H]et gaat [hier] om een overeenkomst voor onbepaalde tijd, zodat No Limit Web redelijkerwijze niet heeft mogen verwachten dat de overeenkomst nimmer zou worden gewijzigd.


 


Ook zijn de gevolgen van het niet-incasseren niet onredelijk bezwarend. Het is niet aannemelijk dat klanten van No Limit die van MasterCard gebruik maakten, zullen stoppen met website bezoek alleen omdat MasterCard betaling niet meer mogelijk is.  


 

Bron: www.rechtspraak.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Doeko Bosscher

publicaties

Gerelateerde artikelen