020 530 0160

Internet en televisie

Gepubliceerd op 5 oktober 2006 categorieën 

Er is een rapport verschenen van Roland Berger Strategy Consultants over de toekomst van televisie. Conclusie van het rapport luidt dat televisiemaatschappijen moeten gaan experimenteren met nieuwe verdienmodellen en nieuwe vormen van content. Het aanbieden van honderden (digitale) kanalen zou geen goede oplossing zijn aangezien dit de kijker alleen maar in verwarring zou brengen. De televisiemaatschappijen moeten juist meer interactiviteit toevoegen aan hun programma’s en gaan werken met on-demand modellen.


Volgens het rapport wordt nu nog te weinig rekening gehouden met het scenario dat televisie en internet heel snel naar elkaar toe groeien. Er wordt een vergelijking getrokken met de muziekwereld en de late reactie op de verspreiding van digitale muziek via peer-to-peer netwerken. De televisiemaatschappijen moeten daarom hun content snel beschikbaar stellen via andere kanalen, aldus Jochem Moerkens, auteur van het rapport.  


Lees hier het volledige bericht.


 

Bron: emerce.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Thomas

publicaties

Gerelateerde artikelen