020 530 0160

Het grote schoolplein

Gepubliceerd op 2 november 2007 categorieën 


Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, zeggen we. En kunnen wij, oudere jongeren, de jeugd nog bijbenen? Volgens psychologe Martine France Delfos hadden wij nog drie opvoedmilieus: gezin, school en buitenwereld. Daar is een vierde, de virtuele wereld, bijgekomen. Een wereld waarin de jeugd zich als zichzelf, maar ook met verschillende andere identiteiten voortbeweegt. Een wereld waar privacy geen issue lijkt te zijn. Internet is voor de jeugd niet meer weg te denken. Negentig procent (!) zegt niet zonder het web te kunnen.


Wij – ouderen – weten wel van het bestaan van internet. En ja, we maken er ook gebruik van. Oudere jongeren surfen (zelfs zonder begeleiding…) rond in Second Life. We denken bij te blijven, maar de achterstand is onoverbrugbaar. What’s new, denkt u, dat jongeren ons inhalen, gebeurt toch al sinds mensenheugenis? Toch lijkt deze keer de kloof groter. Zo groot, dat we moeite hebben om goed in te spelen op hun doen en laten.Lees hier de column, verschenen in Emerce nr. 71, 2007

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Heerma van Voss

publicaties

Gerelateerde artikelen