020 530 0160

HCC wint eerste slag in zaak tegen Dell

Gepubliceerd op 7 juli 2004 categorieën , ,

Het Gerechtshof te Den Haag heeft gisteren een voorlopige voorziening getroffen in de procedure tussen HCC en Dell (klik hier voor de uitspraak). De Vereniging HCC heeft Dell in een bodemprocedure gedagvaard, teneinde een verklaring voor recht te verkrijgen dat een aantal bedingen in de door Dell gehanteerde algemene voorwaarden als onredelijk bezwarend dienen te worden aangemerkt. Het Hof vindt dat HCC voldoende spoedeisend belang heeft bij toewijzing van de vordering dat gedurende de bodemprocedure het Dell niet is toegestaan om de consumenten te verplichten de volledige koopprijs voor Dell computers vooraf te voldoen. Naar mening van het Hof kan, gelet op het bepaalde in artikel 7:26 lid 2 BW, bij een consumentenkoop de koper slechts tot vooruitbetaling van 50% van de koopprijs worden verplicht; daarvan afwijkende bedingen in de algemene voorwaarden worden als onredelijk bezwarend aangemerkt. Dell moet dan ook op straffe van dwangsommen haar algemene voorwaarden op dit punt aanpassen.


Op 14 september 2004 worden de pleidooien in de bodemprocedure gehouden; een uitspraak in deze zaak zal dus op zijn vroegst het einde van dit jaar te verwachten zijn.


Lees hier het bericht op Nu.nl.  

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen