020 530 0160

Google verstoot Apple van de troon als meest waardevolle bedrijf ter wereld

Gepubliceerd op 3 februari 2016 categorie├źn , ,

Technologiebedrijven domineren al enige tijd de lijst van meest grote en waardevolle ondernemingen ter wereld. Gister werd bekend dat Alphabet, het moederbedrijf van Google, officieel het meest waardevolle bedrijf ter wereld is. Daarmee verstoot zij Apple van de troon.

Alphabet heeft na het bekendmaken van haar laatste kwartaalcijfers een beurswaarde van $554 miljard. Het bedrijf maakte over 2015 een nettowinst van $4,9 miljard. Daarnaast is de omzet flink gestegen van 18 miljard over het laatste kwartaal van 2014 naar ruim $21 miljard over dezelfde periode in 2015. Apple is op dit moment $535 miljard waard en dus een waardige opvolger.

Apple zou de nummer 1 positie onder meer verloren zijn vanwege de verwachting dat de verkoop van iPhones het komende kwartaal zal afnemen en het uitblijven van een nieuwe innovatieve hit. Alphabet zou daarentegen profiteren van het toenemende gebruik van smartphones voor online aankopen en betalingen. Omdat het steeds eenvoudiger en vertrouwder wordt om na het bekijken van een reclame het product ook daadwerkelijk via een smartphone te kopen en te betalen, zijn de inkomsten van Alphabet uit mobiele reclames sterk toegenomen. Een reclame die daadwerkelijk lijdt tot een aankoop levert haar namelijk meer op. In 2015 heeft Alphabet maar liefst $66 miljard aan reclame inkomsten binnen gehaald. De totale omzetstijging van 18% is dan ook voor een groot deel te wijten aan de inkomsten uit mobiele advertenties. Naast de reclamediensten, zijn ook de andere diensten van Alphabets Google waaronder Gmail, Chrome, Youtube en de zoekmachine in 2015 populair gebleken met meer dan een miljard actieve gebruikers.

Lees het bericht hier.

 

Bron: fd.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen