020 530 0160

Google moet identificerende gegevens verstrekken aan beledigd model

Het Canadese fotomodel Liskula Cohen (foto) heeft het via de rechtbank te New York (VS) voor elkaar gekregen om een blogger die haar herhaaldelijk publiekelijk beledigde te ontmaskeren. De rechter te NY veroordeelde op verzoek van Cohen internetonderneming Google om het e-mail adres en de IP-adressen van de blogger – die het model herhaaldelijk omschreef als psychotisch, leugenares, hoer, oude feeks en als ‘skank’, een “minachtende term voor een ordinaire vrouw die seks heeft om aan geld, drugs of publiciteit te komen” – te verstrekken. Aan de hand hiervan is de blogger – een Cohen volstrekt onbekende vrouw – achterhaald en de dames hebben een goed gesprek gehad.

Volgens de advocaat van Cohen maakt deze overwinning duidelijk dat het internet  “niet langer als vrijplaats kan worden gezien voor minachtende en beledigende taal”. In Nederland wisten we dat uiteraard al lang, gezien de Hoge Raad uitspraak in Pessers/Lycos, maar ik begrijp best dat de advocaat van Cohen dit nieuws graag verspreidt, het levert hem en zijn cliente een hoop free publicity op. En het is een stuk minder stoffig dan een beledigde postzegelhandelaar, dus we nemen dit nieuws graag over…

Lees hier het bericht in De Telegraaf

Bron: De Telegraaf
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen