020 530 0160

Gloort er hoop voor Uber vanuit Europese hoek?

Gepubliceerd op 8 april 2015 categorie├źn 

In de Financial Times las ik onlangs een bericht dat wellicht hoopvol lijkt voor Uber en Uberpop. Het lijkt erop dat de Europese Commissie een onderzoek aan het voorbereiden is naar de taximarkt. Wanneer de conclusie van een dergelijk onderzoek is dat de competitie op de taximarkt belemmerd wordt, bijvoorbeeld door ongerechtvaardigde vergunningseisen van overheidswege, kan de Europese Commissie ingrijpen. Dat zou koren op de molen van Uber zijn, dat eerder al klachten indiende bij de Europese Commissie tegen Frankrijk, Duitsland en Spanje.

 

Uber ondervindt momenteel veel tegenwerking in Nederland, met name vanwege de dienst UberPOP. Met deze dienst kunnen particulieren zelf taxidiensten aanbieden. UberPOP is in Nederland illegaal bevonden. De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft al boetes opgelegd aan Uber voor overtreding van de Wet personenvervoer 2000. Chauffeurs van UberPOP rijden immers zonder vergunning rond.  

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen