020 530 0160

Geld lenen per sms

Gepubliceerd op 23 augustus 2007 categorieën , ,

Vandaag, de dag waarop bekend is geworden dat Boober.nl (voorlopig) door de knieën is gegaan voor de AFM (zie onze eerder berichtgeving hierover) wordt tevens bericht dat het Finse bedrijf Ferratum in Nederland mini-leningen aan particulieren gaat verstrekken per sms of via internet. Klanten kunnen met een aanvraag op het internet of via het sturen van een sms’je maximaal 300 euro lenen. “Nieuwe klanten kunnen binnen 24 uur de lening ontvangen, terwijl bestaande klanten zelfs binnen tien minuten de uitbetaling mogen verwachten“, aldus Ferratum.


Volgens de AFM heeft Ferratum, in tegenstelling tot Boober, geen vergunning nodig. Reden hiervoor is dat de klanten de lening binnen vijftien dagen moeten aflossen. “Als de termijn voor afbetaling korter is dan drie maanden, valt zo’n aanbieder niet onder ons toezicht“, aldus een woordvoerder van de toezichthouder. Wellicht brengt dit Boober op ideeën voor de aanpassing van haar business model…


Lees hier het hele bericht op Nu.nl.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen