020 530 0160

Finse wet garandeert recht op breedband

Gepubliceerd op 15 oktober 2009 categorie├źn , ,

Afgelopen woensdag is in Finland een wet getekend die alle Finse burgers het recht geven op een breedbandverbinding van minimaal 1Mbps.

De wet gaat in vanaf juli 2010. Het minimumrecht van 1Mbps is een tussenstap op weg naar 2015, wanneer alle Finnen recht zullen hebben op standaard een 100Mbps-verbinding.

De wet kent echter zijn nuances: variaties in de snelheden zijn toegestaan als de verbinding via mobiele netwerken wordt aangeboden. Ook geldt de wet niet voor ongeveer tweeduizend huishoudens in moeilijker te bereiken delen van het land.

Finland is overigens niet het eerste land waar internettoegang is verankerd in de wet. Sinds januari 2008 heeft iedere burger in Zwitserland het recht op een internetverbinding van minimaal 600kbps.

In Frankrijk heeft de Constitutionele Raad, bij bespreking van de eerste three strikes wet, ook al uitgesproken dat toegang tot internet als mensenrecht gezien moet worden. Internet is volgens deze Raad onmisbaar in de huidige samenleving.

Lees hier het bericht.

Bron: webwereld.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Wouter Dammers

publicaties

Gerelateerde artikelen