020 530 0160

Facebook zwicht voor kritiek vanwege bewaren profielen

Gepubliceerd op 13 februari 2008 categorieën , ,

Social network Facebook heeft zijn procedure voor het verwijderen van gegevens aangepast. Het bleek onmogelijk om een account volledig op te heffen. De leden konden wel hun account deactiveren, maar gegevens zoals naam en e-mailadres bleven op de servers van het vriendennetwerk achter. Volgens Facebook als service, zodat je je profiel weer makkelijk zou kunnen activeren, maar volgens een aantal boze (ex)leden maakt dit inbreuk op hun privacy. Ook is de Britse privacywaakhond (de Information Commissioner’s Office) een officieel onderzoek naar Facebook begonnen.


Facebook is gezwicht voor de kritiek en heeft zijn beleid nu aangepast door op een helppagina een formulier beschikbaar te stellen waarmee gebruikers hun profiel volledig kunnen laten wissen.


In Nederland zijn eind december  de richtlijnen van het CBP omtrent de publicatie van persoonsgegevens op internet van kracht geworden (zie mijn eerdere berichtgeving hier over). De verwijderbaarheid van gegevens is één van de aandachtspunten en ik ben dan ook benieuwd of het CBP hier net als haar Britse zusje onderzoek naar zal gaan doen.


Lees hier het hele bericht op Nu.nl. 

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen