020 530 0160

Europees Parlement houdt voet bij stuk over netneutraliteit

Gepubliceerd op 3 juni 2015 categorieën , , ,

Het Europees Parlement heeft tijdens een informele sessie gisteravond het standpunt van de Europese Raad over netneutraliteit en roaming hard afgewezen. Roamingkosten moeten op korte termijn afgeschaft worden en een sterke vorm van netneutraliteit moet gegarandeerd worden, aldus het Parlement.

 

Op onze blog hebben wij de afgelopen maanden de Europese discussie over netneutraliteit scherp in de gaten gehouden. De discussie over netneutraliteit begon met het indienen van een voorstel voor een verordening door de vorige Europese Commissie. Dat voorstel werd in de eerste lezing door het Europees Parlement in gewijzigde vorm aangenomen. Het Parlement heeft zich in die ronde van het wetgevingsproces hard gemaakt voor netneutraliteit, zoals wij dit in Nederland ook kennen. In de huidige fase van het wetgevingsproces moet de Europese Raad een definitieve positie innemen, maar de signalen zijn tot nu toe weinig hoopvol geweest voor neutraliteit. In de laatste ‘position paper’ van de Europese Raad over het onderwerp werden de amendementen van het Parlement over netneutraliteit en roaming sterk afgezwakt.

 

Als het Parlement en de Raad niet op één lijn kunnen komen over het onderwerp, dan zal er over deze onderwerpen waarschijnlijk op Europees niveau niets geregeld worden. Dat zou betekenen dat de huidige hoge roamingkosten blijven bestaan, en dat netneutraliteit in Nederland blijft bestaan zoals we het kennen.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen