020 530 0160

.eu domein klaar voor alle letterschriften

Gepubliceerd op 11 december 2009 categorie├źn ,

EU logoEURid, de beheerder van het .eu top level domein, accepteert vanaf vandaag ook andere letterschriften dan het Latijnse alfabet. Hierdoor kunnen ook domeinnamen in het Griekse en Cyrillische schrift worden geregistreerd en kan o.a. ook de Duitse umlaut worden toegepast.

De nieuwe mogelijkheden zijn het gevolg van de invoering van Internationalised Domain Names (IDN), een besluit van overkoepelende organisatie ICANN. Met IDN heeft ICANN in principe het gebruik van alle schriften toegestaan, dus ook Chinese en Japanse karakters.

Er is lang geprotesteerd tegen invoering van IDN omdat gevreesd wordt dat de mogelijkheden voor domeinnaamkapen en fraude sterk toenemen. De nieuwe karakters en leestekens kunnen worden verwerkt in domeinnamen die sterk lijken op domeinnamen van bekende merken. Of dat het geval zal zijn, zal de tijd moeten uitwijzen. Het zal wellicht interessante nieuwe jurisprudentie gaan opleveren.

Lees hier het hele artikel uit Automatiseringgids.

Bron: AutomatiseringGids
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen