020 530 0160

EU Commissaris Geoghegan-Quinn benadrukt belang innovatie

Gepubliceerd op 10 juni 2014 categorieën , ,

Eurocommissaris Máire Geoghegan-Quinn voor Onderzoek, Innovatie en Wetenschap heeft namens de Europese Commissie benadrukt dat onderzoek en innovatie cruciaal blijven voor het herstel van de economie in de EU.  Ondanks het huidige economische herstel kunnen veel landen hun uitgaven nog niet verhogen. Reden voor de Europese Commissie om aanbevelingen te doen voor efficiënte besteding van het beschkbare geld. Beleidsmakers zouden hun strategie scherp moeten afstellen en stabiele financiering voor de gekozen projecten zou gegarandeerd moeten worden. Ook moet de kwaliteit van onderzoeks- en innovatieprojecten omhoog, bijvoorbeeld door meer concurrentie. Daarnaast zou moeten worden ingezet op nieuwe samenwerkingsprojecten tussen onderzoeksinstellingen en bedrijven.

Op dit moment geven de EU-lidstaten gemiddeld 2 procent van hun bruto binnenlands product (BBP) uit aan onderzoek en innovatie; Nederland zit ongeveer op dit gemiddelde. Dat is aanzienlijk lager dan bijvoorbeeld Japan, dat bijna 3,5 procent van het BBP besteedt. De Europese Commissie heeft aangegeven ernaar te streven dat de EU-landen 3 procent van hun BBP aan onderzoek en innovatie gaan besteden.

Lees hier het hele bericht in AutomatiseringGids.

Bron: AutomatiseringGids
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen