020 530 0160

Endstra-hackers lopen tegen de lamp door DDos-“bestelling”

Gepubliceerd op 17 maart 2014 categorieën 

Door het gebruik van een DDoS-dienst zijn de hackers die het gemunt hadden op het advocatenkantoor van de in 2004 geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra tegen de lamp gelopen. Nadat het advocatenkantoor argwaan kreeg werd een forensisch onderzoek gestart door beveiligingsbedrijf Digital Investigation. De onderzoekers ontdekten dat een profesionele organisatie doelgericht bezig was om financiële gegevens over de nalatenschap van Endstra te achterhalen. Er werden aanvallen uitgevoerd en zelfs de website van het kantoor was nagemaakt. Op deze wijze werd informatie vergaard die vervolgens via berichten die afkomstig leken van het kantoor werd ingezet, waardoor de berichten als afkomstig van het kantoor en betrouwbaar leken.   

Doordat de hackers bij het verbinden met de servers hun echte IP-adressen verborgen hielden was het moeilijk ze te achterhalen. Echter, één van de hackers bleek bij het bestellen van een DDoS-aanval het schild even te hebben laten zakken, waardoor deze hacker uiteindelijk achterhaald kon worden. Met de resultaten van het onderzoek konden vorige week uiteindelijk drie hackers worden aangehouden, ook heeft de politie beslkag gelegd op de computers en administratie van de verdachten. 

Lees hier het hele bericht op Nu.nl.

 

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen