020 530 0160

Eigenaar nepsigaret eist advertenties op Google

Gepubliceerd op 18 januari 2008 categorie├źn , , ,

De eigenaar van deslimmesigaret.nl, Van Hintum, eist van Google dat deze alsnog advertenties voor zijn produkten accepteert. Google weigert advertenties te tonen omdat dat in strijd zou zijn met het verbod op het maken van reclame voor tabaksprodukten. Volgens Van Hintum is dat niet terecht. “De rook is pure waterdamp. Behalve nicotine, krijgt een gebruiker geen andere chemische stoffen binnen, laat staan schadelijke stoffen. De weigering van Google slaat dus nergens op.”


Van Hintum heeft een kort geding tegen Google aangespannen. Wij zijn benieuwd hoe dat zal verlopen; de zaak valt of staat naar mijn inschatting met de vraag of “de slimme sigaret” nu wel of niet als tabaksprodukt gekwalificeerd moet worden. Dat zal ongetwijfeld met vele pagina’s van deskundigen gepaard gaan, dus het is maar de vraag of een kort geding zich daarvoor leent. Verder kan ik me voorstellen dat het de zaak van Van Hintum geen goed doet dat het produkt door hem wel degelijk zo veel mogelijk als “sigaret” wordt aangeprezen. De website vermeldt namelijk letterlijk: “De slimme sigaret (e-sigaret) is een alternatieve electrische sigaret die lijkt op een echte sigaret, smaakt als een sigaret, rookt als een sigaret (waterdamp) en voelt als een gewone sigaret”.


Lees hier het hele bericht op Nu.nl.

Bron: Nu.nl
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen