020 530 0160

EHvJ: kosteloos ontbinden niet voor autohuur

Gepubliceerd op 21 maart 2005 categorieën ,

Het Europees Hof van Justitie heeft in zijn arrest van 10 maart jl. geoordeeld dat op afstand gesloten overeenkomsten voor huurauto’s niet vallen onder de reikwijdte van de Richtlijn betreffende de bescherming van de consument bij op afstand gesloten overeenkomsten (RL 97/7/EG), zoals in ons land geïmplementeerd d.m.v. de zgn. Wet Koop of Afstand. Het arrest is gewezen naar aanleiding van prejudiciële vragen in een geschil tussen easycar en de mededingingsautoriteit in het Verenigd Koninkrijk over uitleg van de richtlijn.


Volgens de richtlijn kan een op afstand gesloten overeenkomst gedurende een bepaalde periode door de consument worden ontbonden en moeten de reeds gestorte bedragen  kosteloos worden terugbetaald, met uitzondering van de kosten voor het terugzenden van de goederen. De richtlijn noemt een aantal uitzonderingen, waaronder “overeenkomsten betreffende het verrichten van diensten voor vervoer”. Volgens het Hof vallen autoverhuurdiensten onder deze categorie diensten.


Lees hier het arrest en hier het persbericht van het Hof.

Bron: Persbericht Europees Hof van Justitie
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen