020 530 0160

Dragqueens mogen artiestennaam op Facebook behouden

Gepubliceerd op 2 oktober 2014 categorieën ,

‘Sister Roma’, ‘Little Hot Mess‘ of ‘Lellebel’; sommigen denken vast “hoe kom je erop?” maar voor Dragqueens is dit hun artiestennaam waaronder zij bekend zijn bij hun publiek. Dragqueens zijn dan ook vaker bekend onder dit alterego dan onder hun eigen naam. Het is daarom logisch dat ze hun artiestennaam ook voor hun Facebook profiel gebruiken.

In september van dit jaar heeft Facebook een aantal Draqgueens echter gesommeerd om hun eigen naam, die in het paspoort staat vermeld, te gebruiken voor hun persoonlijke profiel in plaats van hun artiestennaam. Indien de gesommeerde Dragqueens aan deze sommatie geen gevolg zouden geven zou het Facebook-profiel worden geblokkeerd. Het Facebook beleid is namelijk dat een persoonlijk profiel van een gebruiker de ‘echte naam’ moet weergeven (heeft vast iets te maken met gepersonaliseerde advertenties). Facebookpagina’s mogen daarentegen wel artiestennamen, pseudoniemen en dergelijke gebruiken.

De sommatie van Facebook leidde tot grote ontsteltenis bij de Dragqueens. Chris Cox, hoofd productontwikkeling bij Facebook biedt namens Facebook, zo blijkt nu, excuses aan de Dragqueens aan en meent dat dit niet de bedoeling van Facebook is geweest:

 “Our policy has never been to require everyone on Facebook to use their legal name. The spirit of our policy is that everyone on Facebook uses the authentic name they use in real life. For Sister Roma, that’s Sister Roma. For Lil Miss Hot Mess, that’s Lil Miss Hot Mess.

Facebook geeft als reden voor de sommaties op dat een individu melding had gemaakt van honderden van dergelijke Dragqueen Facebook-profielen die hij of zij als nep rapporteerde. Deze meldingen komen echter terecht tussen de honderdduizenden meldingen van “neppe-profielen” die Facebook wekelijks krijgt. Facebook heeft daarop haar standaard verificatiebeleid losgelaten en heeft het patroon daardoor niet herkent. Chris Cox heeft nu beloofd dat Facebook haar  authenticatiesysteem hierop gaat aanpassen zodat de Sister Roma’s in de wereld gewoon hun Facebook-profiel kunnen behouden.

Bron: tweakers.net
Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

publicaties

Gerelateerde artikelen