020 530 0160

De week van: Tom Schoehuijs

Gepubliceerd op 14 juni 2016 categorieën 

Hallo! Ik ben Curator bij Hello-Tomorrow.org. Hello Tomorrow is een internationale non-profitorganisatie die science-ondernemers in staat wil stellen om de wereld te veranderen door het commercialiseren van technologieën uit labs. Wij zijn vooral gericht op die in een vroeg stadium zijn en industriële en maatschappelijke problemen willen oplossen, maar …

Hello Tomorrow brengt verschillende mensen samen, om het proces van idee naar baanbrekende tech startup te versimpelen en mensen hierop zicht te geven. Ook organiseren wij de Hello Tomorrow Challenge die geopend is op 19 april. Mijn taak is om startups of mensen met een wereld verbeterend idee in kaart te brengen, en ze over de Hello Tomorrow Challenge te vertellen! Startups die de uitdaging aan gaan kunnen grote geldprijzen, intensieve begeleiding en internationale publiciteit winnen.

Drie jaar lang hebben we met succes uitstekende wetenschapper-ondernemers samen weten te brengen 98 landen met potentiële strategische partners (Google[x], NASA, Roche, Cisco, etc), zeer excellente investeerders (Flagship, Accel, Index, Y Combinator, etc), internationale media en collega-ondernemers (Deepmind, Hyperloop, Matternet, Epibone, etc) via onze Global Summit in Parijs. Dit jaar vindt deze plaats op 13 en 14 oktober en natuurlijk hoop ik daar zo veel mogelijk Nederlanders te zien!

Hoe gaat het?

Geweldig! Vorig jaar organiseerde ik voor Hello Tomorrow evenementen door heel Nederland. Ik ben sinds dit jaar overgestapt naar mijn huidige rol, omdat mijn echte passie ligt bij het vertellen en verzamelen van verhalen! Door in contact te komen met zo veel verschillende incubators, universiteiten, entrepreneurs en startups hoor ik geweldige verhalen en ontmoet ik super leuke mensen – alles van bio-hackers tot programmeurs tot kledingdesigners. Hier ligt mijn passie en dit motiveert mij elke dag!

Drukke week?

Ja zeker. Naast mijn rol bij Hello Tomorrow werk ik dit jaar aan het afmaken van mijn twee bachelors aan de TU Delft. Daarnaast ben ik bijna altijd met mijn telefoon in de weer, omdat ik of met iemand aan het bellen ben over Hello Tomorrow of omdat ik op emails moet reageren. Ook ben ik vaak onderweg ergens naar toe, omdat face-to-face overleggen altijd leuker is dan over de telefoon bellen.

Zijn er nog juridische hobbels?

Hello Tomorrow is een grote, internationaal non-profitorganisatie die wereldwijd optreedt om tech startups en mensen te helpen. Omdat wij een non-profitorganisatie zijn, zijn er extra restricties voor ons qua boekhouding en regels waaraan wij moeten voldoen. Er is dus in ieder geval genoeg waar we op moeten opletten!

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Ik merk dat het vaak lastig is om contact te leggen met universiteiten. Daarom wil ik eind deze week contact hebben gelegd met de drie technische universiteiten van Nederland. Hiervoor gebruik ik mensen in mijn netwerk die de betreffende organisatie goed kennen, zodat ik direct contact heb met de juiste mensen.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Mike Landerbarthold

publicaties

Gerelateerde artikelen