020 530 0160

De week van ….TicTag

Gepubliceerd op 18 oktober 2018 categorie├źn 

TicTag ontwikkelt een SmartTag waarmee je eenvoudig kan inchecken op een locatie. In de toekomst willen we dat onze SmartTag op iedere deur hangt, zodat je je eigen huis in kan zonder sleutels, je hotelkamer zonder je te melden bij de receptie of Airbnb appartement zonder sleuteloverdracht. Simpel door gebruik te maken van je mobiele telefoon en onze Tag.

Op dit moment richten we ons op klanten met medewerkers buiten de deur die moeten bewijzen dat ze op een bepaalde locatie zijn geweest. Zoals monteurs, thuiszorgers, beveiligers, schoonmakers etc. Monteurs bewijzen dat ze op die afgelegen locatie waren, in een meterkast hebben gekeken of voor die machine staan. Na het inchecken krijgt de monteur voor de locatie de veiligheidsinstructies, de onderhoudslijst en -instructies voor die machine. Zo verhogen we de veiligheid, compliancy en verminderen kans op fouten. 

Hoe werkt dat dan?

De SmartTag van TicTag bevat een onzichtbare unieke code. Deze code wordt herkend door de software van TicTag nadat de Tag is aangeraakt met een touchscreen van een mobiele telefoon of tablet. Omdat je de Tag fysiek moet aanraken weten we zeker dat je op die locatie bent. De telefoon en app bewijzen wie jij bent. 

 

Hoe gaat het?

Afgelopen jaren heb ik hard moeten werken om te komen waar we nu staan. Het was zeker niet altijd makkelijk. Maar nu beginnen we te oogsten wat afgelopen tijd gezaaid hebben. De eerste klanten zijn we aan het aansluiten en we zijn in gesprek met meerdere investeerders voor een vervolginvestering.

 Drukke week?

Afgelopen week was het een leuke en volle week. Ik had veel events met investeerders, zoals Amsterdam Capital Tour XXL en Angel Island en met potentiele klanten tijdens CES Unveiled. Dit soort dagen kosten veel energie, maar leveren veel op. In korte tijd ontmoet je nieuwe mensen en krijg je waardevolle reacties op je bedrijf en product.

Zijn er nog juridische hobbels?

Voor ons is een van de juridische hobbels een enorme kans, namelijk de AVG. Klanten willen meer controle over hun privacy en data. Pas als iemand onze Tag aanraakt worden gegevens gedeeld maar dan ook alleen met de eigenaar (aanbieder) van de dienst waar de SmartTag onderdeel van uit maakt.

Verder hebben we de afgelopen weken veel tijd besteed aan het indienen van meerdere patenten. Hierover vragen we juridisch advies omdat het heel belangrijk is voor onszelf en investeerders dat we dit op de juiste manier doen. En natuurlijk hebben we te maken met de kleinere juridische verzoeken zoals NDA’s, arbeidscontracten etc.

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Deze week is spannend, we krijgen onze nieuwe samples van ons nieuwe product en we horen welke investeerders willen deelnemen. 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Edwin

publicaties

Gerelateerde artikelen