020 530 0160

De week van Pablo van Klinken

Gepubliceerd op 17 februari 2014 categorieën 

Pablo van Klinken is uitgever bij Justitia Omnibus. “We maken websites zoals www.overeenkomsten.nl en www.doehetzelfadvocaat.nl . Het is mijn derde bedrijf, we zijn pas echt van start sinds januari 2013, dus nu exact een jaar geleden. Doel is het recht weer toegankelijk te maken voor iedereen. Dus ook voor kleine bedrijven en particulieren. We doen dat onder andere door standaard juridische documenten te maken van hoge kwaliteit en die tegen lage prijzen te verkopen.”

 

Hoe gaat het?

De losse verkopen gaan iedere maand omhoog. We zien dat veel kleine adviseurs zoals accountants onze documenten gebruiken. Voor hen hebben we nu net een maandabonnement ontwikkeld. In februari gaan we dat in de markt zetten.

Tegelijk zijn we de DoehetzelfAdvocaat aan het optuigen. Hij heeft een eigen Facebookpagina en staat nu al in de Top 10 van advocatenkantoren op Facebook in aantal likes. Deze week start de eerste dienst op die website. Hier kunnen mensen een heel juridisch traject van begin tot einde afronden, inclusief de brief verzenden.

Verder zijn we bezig met een overname en met een hele reeks aan samenwerkingen. Het lijkt wel alsof iedereen ons nu weet te vinden. Er zitten hele leuke plannen bij, die ook commercieel goed uit kunnen pakken.

 

Drukke Week?

Ik probeer een goede mix te vinden tussen werk en privé. Ik weet niet of het feit dat ik dan in bed nadenk over de Facebookpagina van de Doehetzelfadvocaat wel zo’n goed voorbeeld is. Zondag nog even een stuk afgeschreven. Maar in uren op kantoor valt het meestal wel mee. Ik heb in ieder geval nog heerlijk paard gereden in de Hollandsche manege (http://www.dehollandschemanege.nl/ ) midden in Amsterdam. Een onbekend pareltje op de monumentenlijst.

 

Zijn er nog Juridische hobbels?

Ja, helaas die zijn er altijd. Onderhandelen over een overnamecontract van 20 pagina’s. Maar er zit ook een leuk risico aan het gebruik van Doehetzelfadvocaat. Bestaande juristen zien hun werk bedreigd en je weet nooit hoe ze gaan reageren. Het grappige is dat ik me daar dan ook niet druk over ga maken. We richten ons voorlopig helemaal op de klanten en die zijn tevreden.

 

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

De eerste twee maandabonnees, de overname-overeenkomst voor de nieuwe site gereed en een forse stap in de samenwerking met een juridische adviesdienst die onze documenten gaat gebruiken. Ik zou me ook goed voelen als ik een deel van de standaard ondernemerspunten van mijn lijstje weg heb. Die hebben de neiging altijd met de tijd mee te schuiven.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Weij

publicaties

Gerelateerde artikelen