020 530 0160

De week van: Olchert Vels

Gepubliceerd op 26 augustus 2016 categorieën 

Introductie
Olchert Vels is eigenaar/oprichter van Behandeling Begrepen. Met Behandeling Begrepen ontwikkelen zij samen met artsen (en zoveel mogelijk met patiënten), kwalitatief hoogstaande en duidelijke medische 3D animatie-video’s om patiënten uitleg te geven over hun aanstaande behandeling of van medische instructies.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het tonen van medische animaties met gesproken tekst de beste manier is om ingewikkelde informatie aan patiënten over te brengen. Deze animaties worden gebruikt op websites, in keuzehulpen, behandelpaden apps, e.d. door o.a. UMC Utrecht, Radboud UMC, Erasmus MC, Hartstichting, BVN, Kanker.nl en diverse topklinische ziekenhuizen. Een impressie van de medische animaties vind je hier.

Hoe gaat het?
Goed! Net een heel mooi en uniek multimedia project opgeleverd voor kinderen van 4-8 jaar met Diabetes type 1 waar we erg trots op zijn!

Daarnaast merken we sinds ruim een half jaar dat VWS, de politiek en zorginstellingen steeds meer het besef krijgen dat patiënten écht betrokken moeten worden bij hun behandeling om gedeelde besluitvorming mogelijk te maken.

 

Want die empowerment van de patiënt binnen zijn eigen zorgtraject heeft direct positieve gevolgen voor de zorg zoals hogere therapietrouw en reductie van complicaties, no-shows, stress en zorgvraag!

 

Om samen te kunnen beslissen is de juiste informatie op het juiste moment van groot belang en daar kan Behandeling Begrepen van zeer veel toegevoegde waarde zijn. En dat zien we terug in het aantal leads.

 

Drukke week?
Drukke week inderdaad. De vakantie is voorbij en dat betekent dat projecten die even hebben stilgelegen weer worden opgepakt en leads van vóór de vakantie weer opvolging behoeven. Daarnaast zijn we met diverse allianties van partijen druk aan het onderzoeken hoe we de visueel digitale patiënteninformatie voor een bepaalde (chronische) ziektebeelden kunnen ontwikkelen.

Zijn er nog juridische hobbels?

Op dit moment niet. Maar met toename van het aantal licenties, eventuele financiering en mogelijke groei richting het buitenland voorzie ik wel enige juridische ondersteuning te kunnen gebruiken de komende jaren.

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Op dit moment zijn we met een aantal innovatieve zorg-ondernemers aan het kijken hoe we samen een propositie kunnen ontwikkelen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de kosten van de zorg kunnen verlagen. Interesant traject waar ook het ministerie bij betrokken is. Eind van deze week wil ik daarvoor het basis-document gereed hebben om de vaart erin te houden.

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Mike Landerbarthold

publicaties

Gerelateerde artikelen