020 530 0160

De week van: Nick Schils

Gepubliceerd op 3 oktober 2016 categorieën 

Introductie

Nick Schils is oprichter van TIQ (www.tiqtime.com). TIQ is een service waarmee bedrijven en werknemers kunnen zien hoeveel tijd bepaalde taken kosten. Het nadeel van bestaande tools voor urenregistratie is de afhankelijkheid van manuele input en de tijd die ze kosten om in te vullen. Bij een gemiddeld accountancy of advocatenbureau wordt per werknemer ongeveer een uur per week besteed aan uren invullen. Met TIQ loopt dat terug tot één minuut per dag.

 

Bij TIQ koppel je programma’s waarvan je het gebruik wil registeren. Denk hierbij aan het klantcontact via email, afspraken uit je agenda of documenten waar aan gewerkt wordt. De software analyseert de data en levert een overzicht waar je aan gewerkt hebt voor welke klant of project. Dit hoeft de werknemer alleen nog maar te valideren via onze web- of mobiele applicatie. That’s it.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe gaat het?

Het gaat goed! We timmeren al een tijdje aan de weg en hebben eerder dit jaar mooie aansluiting gevonden bij kleine en middelgrote advocatenkantoren. Iedere maand zien we het aantal inschrijvingen groeien, wat erg goed is om te zien. Daarnaast hebben we de eerste grote partnerships bekend gemaakt. Zo zijn we nu een partner van Exact Software en kan TIQ binnen enkele minuten aan een Exact administratie gekoppeld worden. Ook zijn we erg trots dat we Microsoft als SME partner aan boord hebben.

 

Drukke week?

Ja, lekker druk. Iedere week bieden we bureaus de mogelijkheid om maandag tot vrijdag vrijblijvend met TIQ te werken. Op vrijdag doen we dan een korte evaluatie en beslissen we hoe we verder gaan. Deze aanpak werkt voor zowel het bureau als ons erg prettig, we zien een hoge commitment. 

 

Zijn er nog juridische hobbels?

Bij het leveren van een cloud dienst, of het starten van een bedrijf in het algemeen, is het belangrijk om op tijd in kaart te brengen welke juridisch zaken je op orde moet hebben voor een sustainable groei. Zo vonden wij het belangrijk om vanaf de eerste dag bij TIQ een professionele ‘Terms of Use’ en ‘Privacy Statement’ aan te bieden. Gelukkig hebben we door deelname aan programma’s als SUN Amsterdam en Rockstart Accelerator hierbij perfect advies en begeleiding gekregen. 

 

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

We kijken er iedere vrijdag naar uit om weer nieuwe klanten te verwelkomen op ons platform! Daarnaast zijn we nu bezig met het afronden van een nieuwe financieringsronde, altijd spannende tijden met veel moois in het vooruitzicht. Keep you posted!

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Mike Landerbarthold

publicaties

Gerelateerde artikelen