020 530 0160

De week van Julius Scholten

Gepubliceerd op 8 april 2015 categorieën 

Er is nog veel verbeterpotentieel in de advocatuur! Julius Scholten, partner van organisatienetwerk www.law4ce.com gericht op advocaten en notarissen en oprichter van Maatwerkcontact (een bureau gespecialiseerd in juridisch relatiemanagement) helpt advocatenpartners en hun teams de gestelde commerciële doelen te bereiken en daarbij noodzakelijke strategische keuzes te maken. Zowel individueel als in teamverband. Het beste uit ons zelf en de klantrelatie halen.  Met een scherpere  profilering op creatieve wijze de aansluiting met de gekozen wensklant bereiken. Dagelijks volgen wij alle trends in de advocatuur en zijn voortdurend op zoek naar advocaten en kantoren die zich weten te onderscheiden.

 

 

Hoe gaat het?

Het is lente in de advocatuur zo staat te lezen in de Law4ce column op Balieplus. Advocaten zijn zich steeds vaker bewust van het belang van duurzaam relatiemanagement. Dat betekent werk aan de winkel voor veel advocaten om meer explicietere keuzes maken. Goed dat steeds meer kantoren inzien dat je de markt niet kan veranderen maar je wel kan aanpassen. De combinaties die ontstaan zien meer op de oplossingen dan de dienst zelf. Wij zien in de markt een tweedeling binnen de doelgroep. Er is een groep koplopers die geheel bij de tijd is. Kennis en kunde worden slim ingezet en gecombineerd met de eisen van de moderne tijd. Mooi voorbeeld is dat de afspraak met SOLV advocaten tot stand gekomen is via Twitter! Er is helaas ook een groep die nog even wacht totdat het tij keert. De wachttijden zijn in dat geval lang.

 

Drukke week?

Wij zijn sinds afgelopen week gestart met een reeks van rondetafelgesprekken in en met de advocatuur met koplopers, dwars -en omdenkers,  trendvolgers uit de branche om vast te leggen hoe deze groep zich blijvend kan onderscheiden van de traditionele advocatuur!  Law4ce is betrokken als partner in innovatie en ontwikkeling en begeleidt deze gesprekken aan tafel.

 

Samen met advocaten, directies, stafleden en externe kennispartners van Law4ce worden de recente ontwikkelingen in de advocatuur bespreekbaar gemaakt  en praktisch vertaald naar kansen. Wat maakt dat een kantoor zich onderscheid? Wat moet er gebeuren? Hoe kunnen de nog traditionele kantoren hier op inhaken? Wat is bepalend voor daadwerkelijke verandering in de advocatuur?

 

Zijn er nog juridische hobbels?

Hobbels, uitdagingen, zowel juridisch als in bredere context, ze zijn er altijd. Met de stand van de techniek worden veel onderwerpen letterlijk digitaal. Wat zijn de gevolgen voor een zelfstandige professional binnen een organisatie als deze werkt met zijn eigen laptop of tablet? Van wie is de software, de contacten en de relaties?  En van wie is eigenaar van het intellectuele eigendom en hoe zit het met de privacy en veiligheid? Welke advocaat is al klaar voor een positief relatiebeding waarbij ICT, arbeidsrecht en intellectuele eigendom samen met praktische kennis over hard en software zijn gecombineerd ?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

We hopen op een veel betrokken advocaten die mee willen discussiëren over de innovatie in de advocatuur. Zowel online op Twitter en via onze groep op LinkedIn. We willen vooruit en een benchmark vaststellen. Voor de sessies die wij komend jaar gaan organiseren zijn al de nodige aanmeldingen binnen, maar wij zoeken ook nog kantoren/gastheren als ook kandidaten voor de volgende sessies @law4ce. 

 

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Menno Weij

publicaties

Gerelateerde artikelen