020 530 0160

De week van: Hugo Lingeman

Gepubliceerd op 22 september 2016 categorieën 

Introductie
Hugo Lingeman is actief als ondernemer met Stinngo (online diensten voor B&B’s) en trainer en coach. Daarnaast doet hij vrijwilligerswerk voor Net4kids en PUM. En alsof dat niet genoeg is, heeft hij het afgelopen half jaar gewerkt aan een fotoboek over Amsterdam met lege straten, pleinen en grachten: geen mens te zien. De titel? “Het is stil op straat.” Hij geeft het boek zelf uit en doet, hij is tenslotte marketeer, ook zelf alle marketingactiviteiten eromheen.

 

Hoe gaat het?
Gelukkig loopt alles tot nu toe voorspoedig. De fotografie voor het boek is af, het grafisch ontwerp gemaakt en deze week hopen we het klaar te maken voor de drukker. Het is voor mij de eerste keer dat ik een boek uitgeef en wat velen al hadden voorspeld: er komt een hoop bij kijken. Het aantal vooruitbestellingen stemt gelukkig hoopvol: op één na hebben alle boekwinkels in Amsterdam die ik heb benaderd al toegezegd dat ze het boek in de collectie willen opnemen en uit mijn eigen netwerk zijn er al bijna 100 boeken ‘gereserveerd’. En wat heel fijn is: Het Parool komt eind oktober met een voorpublicatie.

Drukke week?
Omdat ik in oktober ga fotograferen in Nepal en India voor kinderhulporganisatie Net4kids, komt het er op aan dat alles voor die tijd staat opgelijnd: het drukken, de distributie van de boeken, de marketing, de webshop. Deze week wordt het boek opgemaakt en maak ik de webshop af om alvast vooruitbestellingen te kunnen accepteren. Dat helpt me om een inschatting te maken voor de grootte van de eerste oplage. Ik heb wel ervaring met het opzetten van webshops als marketeer/consultant, maar design en techniek waren eigenlijk altijd de verantwoordelijkheid van partners. Nu wil ik het helemaal zelf doen, en daar komt het nodige uitzoekwerk bij kijken. En dan is het ook zaak om de ‘gewone business’ doorgang te laten vinden.

Zijn er nog juridische hobbels?
Ik wil een webshop die professioneel oogt zodat die ook als showcase kan dienen voor het andere werk dat ik doe. Door gebruik te maken van vraaghugo.nl kan ik eigenlijk niet spreken van juridische hobbels: het maken van de voorwaarden en privacystatement waren de makkelijkste onderdelen van de site. Omdat ik gebruik maak van Amerikaanse softwarediensten is het vertalen/omzetten van de cookie-warning nog het lastigste, maar eerder een technische dan een juridische hobbel.

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?
De webshop en het opvangen van bestellingen en reserveringen vraagt nog wat werk, maar het belangrijkste is dat het boek deze week drukklaar is zodat ik volgende week de definitieve afspraken kan maken met de drukker. Dan hou ik voor ik op reis ga nog een weekje ruimte om nog wat laatste eindjes aan elkaar te knopen.

www.hetisstilopstraat.nl

Deze blog is automatisch geïmporteerd uit een oudere versie van deze website. Daarom is de lay-out mogelijk niet perfect.
Deel:

auteur

Mike Landerbarthold

publicaties

Gerelateerde artikelen